Karibu Cafe

Hotspot Utrecht – Karibu café

Sinds kort is Utrecht een nieuwe ontbijt en lunch hotspot rijker: het Karibu Café bij creatief oord LOU op de Oudenoord. Bij dit Afrikaans geïnspireerde café eet je ‘all day brekkie’, en drink je koffie en smoothies. Benieuwd naar hoe het er uit ziet en wat je er zoal kan eten? Lees gauw verder!

LOU Oudenoord

Karibu café

Sinds kort zit er in het halfronde pand aan de Oudenoord 330 een nieuwe creatieve hotspot: LOU. LOU is een afkorting van Leegstand Oplossers Utrecht, en deze organisatie mag een jaar lang dit pand gebruiken voor hun activiteiten. Naast Karibu Café vind je hier onder andere de dames van het Zeeplokaal, en nog meer startups en maatschappelijke initiatieven.

Als je binnenkomt, verwelkomen de planten je direct: Karibu Café is echt een groene oase in het redelijk ouderwetse pand. Karibu betekent dan ook ‘welkom’ in het Swahili.

Je kunt hier werken (er is een heuse ‘digital nomads’ sectie in het café, of genieten van all-day brekkie.

Karibu Cafe

Wat is er te eten en drinken?

Allereerst iets over de koffie. Die is dus super! De bonen komen van the Village, dus dat zit wel snor. Goede koffie is voor mij wel echt een must 🙂 Naast goede koffie hebben ze ook een heuse juice-bar met verse sappen. Ik dronk er een wortel-sinaasappel gember smoothie, en die was dus echt super lekker. Tot slot kun je hier ook borrelen, ook bier en wijn ontbreken niet van de kaart.

Op de menukaart staan verschillende categorieën ‘brekkie’. Je kunt gaan voor een Noord Afrikaanse Shakshuka, of andere gerechten met ei. Verder hebben ze sandwiches, maar ook ontbijtbowls (als je bijvoorbeeld geen zin hebt om die açaibowl zelf te maken, kun je die mooi hier eten) en zoet ontbijt, zoals geroosterd (vegan) bananenbrood. Yum, er was zoveel lekkers!

Verder staat er voor lunch nog soep en salade op de kaart en mocht je zin hebben in iets zoets: A&J Bakery (die beroemd zijn om hun vegan croissants) voorziet Karibu van allerlei vegan lekkers, en ook Zoete Koek draagt hun steentje bij.

Karibu Cafe

De inrichting

De inrichting van Karibu Café is kleurrijk op z’n Afrikaans, met gekleurde zitzakken maar vooral heel groen. Overal staan en hangen planten, het is echt een jungle, zo gezellig! Naast groen is er veel hout te vinden, er zijn banken van pallets en ook de tafels zijn van hout. Een goede combinatie met het groen, wat mij betreft! Er zijn middelhoge tafeltjes waar je aan kun eten, lagere tafels voor koffie met gebak en zitzakken voor een chille borrel. Ook is er een ‘digital nomads’ hoek, waar je wat meer afgeschermd kunt werken.

Ik kon echt wel blijven rondkijken, overal was zoveel te zien!

Karibu Cafe

De bar

Karibu Cafe

Chillhoek

Wat moet ik verder nog weten?

Karibu café is open elke woensdag tot en met zaterdag van 8-16 uur en ze zitten op Oudenoord 330.

Benieuwd waar dat precies is? Kijk op mijn kaartje!

Post a Comment