Little bit of Diary #34 – Mei en Juni 2020

I’M BACK! Zagen jullie de tumbleweed al langsrollen en hoorden jullie de krekels al? Waar ik in mei nog volop blogde, bleef het daarna een hele maand (!!) stil hier. Maar dat had een belangrijke reden: die van onze een-na-laatste en laatste verhuizing! Ik besloot om even tijd voor mezelf te nemen en de boel enigszins op orde te krijgen. Dat was hard nodig hehe. Maar vandaag geef ik jullie een kijkje in de afgelopen 2 roerige maanden en beloof ik plechtig niet meer zo lang stil te blijven. Bedankt voor jullie engelengeduld en ga er maar eens lekker voor zitten:

Eat Sleep Work Repeat

Lang leve mijn 1 second a day app, want ik weet natuurlijk echt niet meer wat ik 2 maanden geleden allemaal deed toen het nog volop coronalockdown was. Alhoewel, waarschijnlijk hetzelfde als vorige maand: thuiswerken en dingen eten haha. Zo maakte ik de afgelopen maand twee keer gyoza, wat op mijn to-quarantaine lijstje stond, en gooide ik het recept maar meteen online.

Vegetarische Japanse Gyoza

In de categorie ‘Instagram vs reality’: de volgende dag aten we gewoon frietjes van de snackbar hoor, en maakte ik daar ook maar even een foto van. Ik eet heus niet elke dag culinair 😉

Uiteindelijk maakte ik nog een boel andere lekkere dingen, zoals verse ravioli (recept volgt snel), deze tomatensoep en deze pad thai, die had ik allebei al even niet meer gemaakt. Ook maakte ik een lekker recept met wraps, mexicaans gekruide zoete aardappelblokjes en zwarte bonen, yum! Zal ik dat recept ook online gooien voor jullie?

En oja, ik was zwaar teleurgesteld dat ik geen paneer kaas in de supermarkt kon vinden om Palak Paneer te maken (ik was gewoon in de veronderstelling dat je dat had in Nederland maar dat had zich blijkbaar verkeerd in mijn geheugen gegrift). Daarom maakte ik het maar met cottage cheese (niet minder lekker) en wacht ik geduldig tot er weer een toko in de buurt open is.

Ook speelden we deze maand weer veel qwixx en maakten we mijn schoonfamilie er verslaafd aan, want daar gingen we eindelijk sinds tijden weer een keer op bezoek! Le BFs familie woont in Brabant en dat was natuurlijk een tijdje het Nederlandse epicentrum. Van mijn werk mocht ik vervolgens niet vrijwillig naar Brabant want dan mocht ik niet meer naar werk, en dat moest af en toe wel. Het was dus best moeilijk, want we hadden ze net 1,5 jaar niet gezien, toen 1 week weer wel en toen meteen weer niet! Nu het aantal coronagevallen begon af te nemen, en we weer op afstand bij elkaar op bezoek mochten, besloten we er weer een paar keer langs te gaan de afgelopen tijd, en zij bij ons. Zo fijn om weer meer familie te zien 🙂 Mijn familie woont dichtbij Utrecht dus daar konden we makkelijk op het fietsje even heen en zwaaien. Fijn dat de lockdown weer wat lichter wordt!

Oh en we ontdekten ook een qwixx variatie! Ik kreeg er op instagram al een aantal vragen over, maar het zijn variatieblokjes die je los bij de spellenwinkel kan halen. Ik haalde deze bij Never Neverland op de Oudegracht en het is echt super leuk.

Tot slot kregen we van mijn zusje een nieuw spel: Phase10. Hier leg je kaarten op in verschillende fases en het is echt super leuk. We zitten dus weer heerlijk in spelletjes modus.

Koffietentjes uitproberen

Mijn favoriete (lockdown)bezigheid is toch nog steeds wel koffietentjes uitproberen (dat verandert nooit), maar dan dit keer allemaal to go. Samen met mijn zusje, mijn vaste koffiemaatje, gingen we deze maand onder andere naar het pasgeopende ‘Meneer Potter’ en wat een interieur! Sowieso ben ik helemaal fan van het nieuwe oude postkantoor en alles wat daar in zit. (Hallo nieuwe Broese, Doei Geld)

Daarnaast haalden we een bakkie bij Daens to-go en dat was ook heerlijk. Sowieso is alles aan Daens tof, ik ben ook heel benieuwd naar hun plantenwinkel.

Oh en aan het einde van juni bezochten we ook weer onze favoriet Karibu maar dan in het echie aan een tafeltje <3. Yum wat hebben ze daar lekkere brunch.

Mondkapjes maken en weer eens naar werk

In juni zouden de mondkapjes verplicht worden in het openbaar vervoer en laat ik dat nou af en toe nodig hebben als niet-auto bezitter. Daarom stofte (pun intended) ik mijn naaiskills weer eens af en maakte ik zelf een hele zwik mondkapjes in allerlei leuke printjes! Ook daarvan gooide ik de tutorial meteen online (ik zei al, in mei was ik nog volop aan het bloggen) en ik kreeg leuke foto’s van mensen die ze ook maakten. Heb jij mijn patroon ook gebruikt?

DIY mondkapjes maken

En zelfs nog voordat de mondkapjes verplicht werden, kwam de eerste oproep: ik mocht weer naar werk! Ik deed mee aan een aantal onderzoeken naar corona en stond op ‘oproep’ om wat analyses te doen. En jahoor, halverwege mei mocht ik weer. Ik vond het stiekem best spannend; ik was al sinds maart niet meer op het laboratorium geweest en eigenlijk had ik er toen ook alleen maar mensen begroet, want ik kwam net terug uit Melbourne en was dus nog helemaal niet aan de slag geweest. Na een week zat ik alweer thuis te werken, dus dit was echt weer voor het eerst bijna sinds twee jaar in dit lab!

Samen met een collega ging ik in een aantal weekenden aan de slag, en kijk mij hier stralen, haha! Ondanks de spanning (uur met de trein, afstand houden, werken met samples van coronapatienten, uur met de trein terug) ging het allemaal goed en merkte ik hoe goed het me deed om weer op werk te zijn en met collega’s te kletsen. En eigenlijk is werken in het weekend tegen mijn principes maar doordeweeks was het lab ‘vol’ en kon er anders niet genoeg afstand gehouden worden, dus dit was stiekem wel lekker rustig. Het onderzoek staat inmiddels online, ging direct viral op Twitter en kwam al langs bij Op1. Ik heb nog nooit zo snel een onderzoek gedaan, want meestal duurt het een paar jaar en nu een paar maanden! Voor de nieuwsgierigen: Korte conclusie was dat hydroxychloroquine (ja dat middel wat Trump slikt zonder dat daar bewijs voor was) niet zoveel doet tegen coronabesmetting en het enige wat het kan doen is de immuunreactie remmen die je eigenlijk nodig hebt. Heel tof om hieraan te hebben meegewerkt.

We deden een fotoshoot

Ja, je leest het goed! Eind mei werden we door een bevriende fotograaf benaderd om model te staan bij een fotoshoot. Samen met een aantal andere ondernemers bereidde zij namelijk een arrangement voor bij Parc Broekhuizen, een enorm mooi landgoed in Leersum, waar je diners en cocktailavonden voor 2 kan boeken, inclusief fotograaf, Mandy Brander. Deze arrangementen zijn redelijk sjiek, worden aangekleed met toffe bloemen en voorbereid door een weddingplanner, dus er kwam van alles bij kijken. We haalden onze beste outfit uit de koffer (echt sjieke jurkjes lagen allemaal nog in een doos op zolder bij een van de ouders ;)) en gingen mee richting Parc Broekhuizen. Was weer eens wat anders, echt de highlight van de maand haha! Maar kijk wat een prachtige foto’s:

We maken altijd een beetje grapjes over stellenshoots, dat wij daar helemaal geen stel voor zijn omdat het zo mierzoet is. Maar stiekem ben ik heel blij met deze foto’s en shout out naar de organisatoren en natuurlijk de fotograaf. Als je benieuwd bent naar de arrangementen, verwijs ik je gauw naar hun website (no spon! Tis ook echt best prijzig. Maar ik kon geen foto’s posten zonder even reclame te maken he ;)) en als je nog een fotograaf zoekt…

Over foto’s gesproken, we maakten ook eindelijk een fotoboek over onze reis naar Tasmanië. Die lockdown moet toch ergens goed voor zijn he..

En toen begon de verhuisvoorbereiding

Met onze verhuizing in het vooruitzicht, moesten we toch echt nog een aantal zaken regelen. Zo wilden we een nieuwe vloer leggen op de bovenverdieping, aangezien daar donkergrijs hoogpolig tapijt lag (niet mijn stijl). Op naar de bouwmarkt dus, maar dat is in coronatijd nog best een uitdaging! Hoe doen andere mensen dat? Samen een vloer uitzoeken terwijl je maar alleen naar binnen mag? We gingen maar los van elkaar naar binnen en deden alsof we elkaar toevallig tegenkwamen. Na een paar sessies verspreid over een paar weekenden ontdekten we een prachtige vloer bij de Karwei (ik vind dus echt 90% van het laminaat lelijk hehe dus duurde even).

Ook scoorden we bij Rachmaninoff een aantal kleurstalen voor de bank die wij hadden gezien maar we vonden de kleuren en stoffen toen allemaal toch niet mooi in daglicht. Weer terug dus, nieuwe uitzoeken en uiteindelijk vonden we een kleur en stof die we beiden mooi vonden, yay! De bank is nu in bestelling en wordt over zo’n 8-10 weken geleverd dus tot die tijd zitten we nog even op de grond. Je moet echt zoveel keuzes maken bij een nieuw huis… Ik was elk weekend helemaal kapot 😉

En tot slot gingen we langs bij Studio Fijnstof, een meubelstoffeerder in Utrecht die gebruik maakt van duurzame stoffen om meubels te stofferen. Van le BFs opa hebben wij namelijk twee hele toffe vintage buisframe stoeltjes (zie de foto hierboven) die we wel een nieuwe stoffering en zitting wilden geven. Ik was dus helemaal blij dat ik een duurzame én lokale stoffeerder ontdekte, want ik probeer natuurlijk deze verhuizing toch nog een beetje groen te doen he. We maakten een afspraak, bladerden opnieuw door de vele kleurstalen (hallo keuzes) maar gelukkig -omdat het duurzame stoffen zijn- was er minder keus dan bij de bank. Dat maakte het wel makkelijker 😉 We namen 3 proefstalen mee en kozen uiteindelijk voor een hele leuke kleur. We kunnen niet wachten tot de stoeltjes straks klaar zijn, ik geef jullie later natuurlijk uitgebreid een update.

Nog één tijdelijk huis

De eerste week van juni moesten we helaas uit onze heerlijke Airbnb waar we de afgelopen 6 weken hadden vertoefd, maar we konden pas 7 juni in ons nieuwe huis. Nóg een tijdelijk huis dus! We hadden Airbnbs een beetje gezien dus besloten bij de schoonouders te verblijven. Ik had die week ook een straffe deadline en moest een paper van 8000 woorden eruit persen. Ik had het voorwerk al gedaan, maar het echte schrijfwerk moest grotendeels die week. Heerlijk om even verzorgd te worden en veel te kunnen typen en ook leuk om ook le BFs zusje nog even te zien 🙂 Die woont normaliter in Berlijn, maar zat door de coronatijd onverwachts thuis omdat ze net terugkwam van een reis en toen niet meer naar Duitsland mocht. Zo zaten we allemaal ineens weer bij de ouders 😉 Het leverde wel weer nieuwe lockdownwandelingen op, deze keer met alpacas <3

VERHUIZEEEEEEEEEN

En 7 juni was het dan zover: we gingen verhuizen! Naar ons eigen stekkie, YAY! Vanuit 3 locaties ouders kwamen er dozen en meubels richting Utrecht en we stalden alles tijdelijk in de woonkamer: boven moest de vloer er natuurlijk nog uit (en in). Daar moesten we helaas nog wel een weekje op wachten want we zijn zelf niet zulke handige harries hehe en onze beide vaders gingen er het weekend erop mee aan de slag.

Oeps wat een zooi

De week die volgde kon ik dan mooi gebruiken om de slaapkamer een likje verf te geven (en dan vooral lekker te druppelen op de vloer die er toch uit ging, heerlijk). Ook begonnen we vast met schoonmaken, de keuken inrichten en bovenal ontdekken wat er allemaal in de dozen zat haha. Het voelde echt als jarig zijn (“hee hadden we dit ook nog”). Wel kwam alles er natuurlijk onder de zilvervisjes uit (hoera voor kartonnen dozen) dus alles moest wel ff door de vaatwasser/doekje/wasmachine, wat het proces enigszins vertraagde.

Zie hier de verf én de lelijke vloer hehe

Terwijl we tussen de dozen in de woonkamer leefden en werkten, pakten we langzamerhand een voor een de dozen uit. We bezochten natuurlijk de Ikea voor wat missende meubels en items als badkamerrekjes enzo, maar we Marie Kondo’den er daarnaast ook op los. Veel van wat er uit de dozen kwam, hadden we namelijk eigenlijk helemaal niet gemist. In Melbourne woonden we gemeubileerd en op maar 40m2, en daarna woonden we maanden in airbnbs. Dan raak je dus echt gewend aan weinig spullen. Er staan dus alweer twee dozen klaar voor de kringloop en ik zit te denken om eventueel een instashopje te openen voor wat leuke items. Zouden jullie daar interesse in hebben?

Hier trouwens een voor en na foto van de vloer, die er inmiddels in ligt:

We’re getting there!

Ik heb overigens nog geen echt goede fotos van ons huis omdat in elke kamer nog wel iets mist. Zo wachten we nog op onze bank (check het studentikoze matras+kleed op de foto hierboven) en moeten dus de eetkamerstoelen nog worden gestoffeerd. We willen ook nog een andere eettafel en onze nieuwe kledingkast (Die we in april al bestelden) was extreem vertraagd in de productie. We hebben ook nog geen kast in de badkamer dus alle zooi staat nog op onze studeerkamer, die hierdoor ook nog niet is ingericht hihi. Je hoort het al: nog overal dozen. Maar langzaam wordt het beter! Sowieso is het wennen dat we in een best groot huis wonen nu, onze meubels lijken allemaal super klein en we hebben er veel te weinig. Maar #goals dat we een aparte kamer hebben voor de was. Ik heb wel wat kleine detail fotos gemaakt:

Op congres in een lege jaarbeurs

Tussen de verhuizing door was ik ook nog uitgenodigd om te komen spreken op een congres. Opnieuw zocht ik mijn netste outfit (dezelfde als van de fotoshoot haha want ik had maar 1 nette outfit in mijn koffer) en bezocht de jaarbeurs, die helemaal leeg was! Heel gek, want meestal lopen er zoveel mensen rond op dit soort evenementen. Het congres heette Bessensap en ging over wetenschapscommunicatie, dit keer online en in tijden van crisis. Ik was te gast als tafelgast bij de openings-sessie en sprak daar onder andere met gedragswetenschapper Reint Jan Renes, die van groene gedragswetenschapper ineens coronacrisis advies gaf in het OMT. Heel interessant! Daarna gaf ik een workshop wetenschapsvloggen voor dummies, aangezien ik zelf net was begonnen met vlogs tijdens mijn tijd in Melbourne. Het was gek om geen publiek te hebben, maar volgens mij was het een geslaagd evenement.

Wel merkte ik dat ik helemaal kapot was van het ‘netwerken’ haha. Na zolang thuis zitten weet ik even niet meer zo goed hoe ik met nieuwe mensen moet kletsen denk ik. Andere mensen hier ook last van?

Wat heb je gemist?

Nou, in juni dus niet zoveel, maar in mei blogde ik nog vrolijk over mijn quarantaine-lijstjes-update, deze mondkapjes en een recept voor gyoza. Er staan genoeg blogconcepten klaar, maar ik moet er nog even de ruimte voor vinden. Nu gaan alle avonden nog op aan opruimen/slapen/van het mooie weer genieten hihi.

Hoe gaat het met jullie?

Comments: 12

 • reply
  juli 1, 2020

  Wat een maand heb je achter de rug. Ik weet gewoon niet meer waar ik op moet reageren, haha. Fijn dat jullie in jullie vaste huis wonen. Het ziet er al gezellig uit! Tof dat je aan dat onderzoek mocht meewerken. En: ik heb deze maand ook weer iemand verslaafd gemaakt aan Qwixx. Het blijft leuk! Zouden we er aandelen van kunnen kopen? 😉

 • reply
  juli 2, 2020

  Gooi dat recept voor de wraps zeker maar online! Qwixx heb ik al zo vaak voorbij zien komen en het zit ook al in mijn digitale winkelmand. Misschien toch binnenkort kopen, haha! Heel fijn dat jullie vanaf nu gewoon weer echt jullie eigen plek hebben. Ik snap ook dat werken in het weekend eigenlijk tegen je principes in gaat, maar voor nu is het natuurlijk wel een fijne oplossing. 😄

   • reply
    juli 10, 2020

    Ik heb zondag Qwixx van vrienden gekregen. Nog niet de kans gehad om te spelen, dat komt volgende week. Haha, goede zaken doen jullie 😉

 • reply
  juli 2, 2020

  Klinkt als een hele drukke maand. Het huisje is wel echt mooi aan het worden. Alles kiezen is best vermoeiend, maar fijn als je het dan mooi ziet samen komen.

 • reply
  juli 2, 2020

  Yaaaaay maandoverzicht! Ziet er uit als een paar productieve maanden en jemig, wat lijkt me dat verhuizen stressvol! Ben nog maar 2x in mijn leven verhuisd (ok 3x als je verhuizen in hetzelfde studentenhuis meetelt haha) en ik ben nou een beetje op zoek naar een nieuw huisje.. en alleen al denken aan alles wat ik dan zou moeten regelen bezorgd me stress hahaha.

  Jullie huisje ziet er iig heel leuk uit, mooie vloer ook! En wat tof van die conferentie 🙂 Lijkt me wel gek om zo voor een lege zaal te moeten spreken. En wat gaaf dat je aan dat onderzoek mee hebt mogen doen! Heel cool 🙂

 • reply
  juli 6, 2020

  Oh wat een heerlijk uitgebreid dagboekje! Jullie nieuwe huisje ziet er al heel gezellig uit. Fijn om nu weer een vaste stek te hebben lijkt me. Die foto’s op het congres zien er ook tof uit, heel professioneel!

 • reply
  juli 23, 2020

  Ik kan me voorstellen dat het echt slopend is geweest. Ik heb momenteel nog steeds niet met openbaar vervoer gereisd en zie er inderdaad een beetje tegenop. En verder, wat leuk een fotoshoot samen! Hele mooie foto’s!

Post a Comment