Little bit of… Augustus & September – eindelijk coroons

Toch maar weer twee maanden bij elkaar, want ineens was het september en toen kreeg ik coroons. Jahoor, precies nadat de WHO had verklaard dat de pandemie over was. Woopwoop! Dat had/heeft een klein staartje, dus dat was bummer. Goed, ik neem jullie mee van Brussel naar Friesland, en van Roemenië naar de bank. Lees je mee?

Met de zussen naar Brussel

Ik begin nog stiekem eind juli, want het weekend dat ik mijn vorige dagboekje postte, zat ik eigenlijk nog in Brussel. Met mijn 4 zussen besloten we namelijk eens een zussenweekend te houden en meteen dat weekend vroegen we ons af waarom we dat nog niet eerder hadden gedaan. Het was zó gezellig! We deden een picknick, bezochten een museum en kletsten vooral veel.

Augustus – een hele lange zomerse zondag

Augustus voelde als een lange zomerse zondag die maar niet ophield. Het was lekker weer, werken voelde als spek en bonen en ik deed echt van die zomerdingen. Zo bezocht ik een outdoor-cinema op de Neude ter opening van het nieuwe filmhuis ‘Slachtstraattheater’.

Ook maakte ik veel smoothiebowls als ontbijt, alhoewel mijn smoothiemaker er wel mee ophield op een gegeven moment. Jammer! Nu sparen voor een Nutribullet, want dat was het unanieme antwoord toen ik om tips vroeg op insta.

Op vakantie!

Le bf en ik hadden ook nog een weekje vakantie in augustus. Deze vakantie is een grappig verhaal, want in mei (toen we dus uiteindelijk met de billen in Sicilië zaten) hadden we eigenlijk naar Noorwegen gewild, maar toen bleek het daar nog winter met wegen dicht enzo. We verschoven die vakantie toen naar eind augustus – want dan is het nog niet zo koud in Noorwegen – maar gingen toen dus in mei al naar Italië. Twee keer zo uitgebreid op vakantie was ook zo extravagant, dus veranderden we het plan en bedachten we om dan met de auto naar Oostenrijk te rijden om te wandelen. Eenmaal in boekmodus bleek dat veel te duur, dus drie keer is scheepsrecht: we veranderden ons plan gewoon wéér. Haha! Uiteindelijk besloten we om vrienden op te zoeken in Friesland, want zij hebben net een B&B geopend en we waren eigenlijk heel benieuwd hoe het ze verging. We boekten een nachtje een kamer en le bf verraste me ook nog met een nacht in Leeuwarden erachteraan. Voor mn verjaardag, yay!

Friesland was mooi, het was leuk om onze vrienden weer te zien, maar wat is een B&B runnen hard werken zeg! We verwenden ze met een door ons gekookt maaltje en samen stapten we nog op de fiets om de omgeving te verkennen. Zoals het hoort op een elektrische fiets natuurlijk.

Leeuwarden was ook leuk! We verbleven in een fantastisch hotel (Post Plaza; het restaurant is minder dan het hotel) en struinden de volgende dag alle schattige straatjes af. Mijn tips? Stek en conceptstore Nørd. Beide mega leuk. Oja en de bajes!

Hotspot tip: Stadsjochies

Geen dagboekje zonder een Utrechtse hotspot tip. Voor mijn verjaardag ging ik lunchen bij Stadsjochies. Net buiten de stad, richting de wijk Lunetten zit Stadsjochies in een kas. Alle groenten komen uit de kas en de rest van de ingrediënten zijn lokaal. Echt een leuke en lekkere stek! (Voor diner moet je wel ver vooruit reserveren!)

Van Friesland naar Roemenië

Na Friesland ging het werk meteen weer op hoog tempo door, want ik organiseerde een congres in Roemenië en die was begin September. Congres organisatie was voor mij nieuw, en er komt zoveel bij kijken. Man, ik wist niet dat een mens zoveel e-mails kon versturen. De week erop vlogen we met de hele afdeling (80 man!) naar Cluj-Napoca, waar we 2 dagen congres hadden en 1 dag afdelingsuitje. En het was een succes! Het congres was tof, iedereen had het naar zijn zin en ik genoot zelf ook enorm.

De laatste keer dat ik in Cluj-Napoca was, was 9 jaar geleden, ook met werk. Ik kan je vertellen dat ze 9 jaar later nog steeds niet gewend zijn aan vegetariërs daar….

Het afdelingsuitje was eigenlijk een hike in de bergen, maar het regende dat het goot, dus dat durfden we niet aan met onze Nederlandse collega’s. Nederlanders staan nu eenmaal niet bekend om hun berg-hike-skills. Omdat we iedereen in 1 stuk weer mee terug wilden nemen, besloten we naar de zoutmijnen in Turda te gaan. Diep onder de grond, zo’n 200 meter, werd jarenlang zout uit deze mijnen gehaald voor consumptie. Het was echt heel gaaf om dit te zien. Ook erg surreal want op de bodem van de zoutmijn was er serieus een pretpark gebouwd. Haha!

We sloten de week af met een diner in een wijngaard, georganiseerd door onze Roemeense collega’s. Heel gaaf. Echt een topweek.

Een C-ouveniertje

Na een vre-se-lij-ke vlucht – boek nooit Wizzair mensen – kwamen we thuis en de volgende ochtend voelde mijn keel wat vreemd. Ik gaf de schuld aan de vreselijke vlucht, maar toch deed ik voor de zekerheid maar een coronatest. En jahoor, binnen 10 seconden positief. Ik deed er meteen een tweede test achteraan (ik blijf een onderzoeker) en die was ook positief. Ergens opgelucht dat ik dus toch wel goed kan zelftesten (ik ging inmiddels aan mezelf twijfelen) maar ook balen. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na die positieve zelftest voelde het heel onheilspellend. Zo van: ga ik me hierna vreselijk voelen of wat komt er? Ik boekte maar meteen een test bij de GGD, je weet nooit of je je herstelbewijs weer nodig gaat hebben in het najaar, maar al gauw ging het echt bergafwaarts: de klachten begonnen. Ik kon nog net naar de GGD en daarna stortte ik in bed. Blegh! Ik zal jullie de details besparen, maar echt alle symptomen kwamen voorbij. En toen ik dacht dat het beter ging, verloor ik óók nog mijn reuk en smaak! Pas na 4 dagen! AAAAAH.

Wat een vreselijkheid. Koffie smaakte naar water. Eten smaakte alleen maar pittig (dat signaal ging nog wel naar mijn brein). En dingen waren extreem zuur of zoet. Alleen de basis-smaken waren er nog. Zo vreemd! Gelukkig trok dit na een week ongeveer weg. Man man wat zou het erg zijn als dat was gebleven. Nog meer reuk- en smaak verliezers hier?

Le BF kreeg het uiteraard ook, gelukkig wat minder heftig, dus we zorgden voor elkaar. We speelden vooral ongelooflijk veel spelletjes:

Helaas heeft C ook nog een echt souvenirtje achtergelaten: brainfog. Ik ben inmiddels lichamelijk weer op de been, maar na een halve dag werken / concentreren gaat mijn brein uit. Dan suist het heel hard (alsof je op een technofeest hebt gestaan) en kan ik me niet meer concentreren. Ook dit is super surreal. Ik zeg dan domme dingen of kom niet meer op woorden. Jammerdebammer. Ik maak me nog geen zorgen, de meeste mensen die ik spreek zeggen dat het met een paar weken weer weg gaat. Maar ik werk wel tijdelijk wat minder hard, want meer kan ik toch niet. En hier op de blog is het dus ook even wat rustiger, want ik kan niet zo super goed lang tegen schermen!

Anyway, een hele lap tekst, ik heb niet echt foto’s van mijn C avontuur 😉 Hopelijk weer tot de volgende keer en dan met minder brainfog!

Veel kookperikelen

Ondanks de mindere reuk en smaak heb ik veel nieuwe dingen gekookt. Ik heb het wel eens eerder genoemd maar als ik het druk heb en mijn hoofd zit vol (of werkt niet), dan kook ik alles van me af. En ook deze maanden werd er weer veel gekookt, echt een symptoom haha. Maar ook lekker! Zo maakte ik Dal Makhani, de easy versie. Dal Makhani is een hele creamy Indiase dal met zwarte linzen en kidneybonen. De meeste recepten die je vindt, duren vaak 1,5 dag, en het is daarom ook echt een speciaal gerecht in India; het wordt niet wekelijks gegeten. Toch is het mijn lievelings en ik vond een aantal recepten die ik combineerde tot een Dal-Makhani-in-15-minuten. Ik zal het recept binnenkort posten:

Verder regende het in september dat het goot en dat deed me craven naar hashee. Echt zo’n lekker typisch Nederlands herfst/winter gerecht. Uiteraard eet ik geen stoofvlees, dus ik maakte het met aubergine en champignons. Yum! Ik zal even kijken of ik dit receptje ook kan uitwerken, ik wil het eigenlijk nog een beetje tweaken.

Voor het hele coronagebeuren kookte ik ook nog een unit van een courgettesoep. Van mijn zusje kreeg ik een iets te groot gegroeide courgette uit de moestuin van haar bf en die toverden we om tot courgette-erwt soep, naar gerecht van Ottolenghi (uit Simpel). Super lekker!

Oh en ik maakte voor het eerst zelf kaiserbroodjes! Korte samenvatting: het is de moeite niet waard 😉 Het was leuk om te doen, maar de 2 uur bereidingstijd (of meer) wegen echt zo niet op tegen de 0,50€ die je ervoor betaalt in de supermarkt. Wel grappig om eens te weten hoe de broodjes worden gemaakt.

Ik las / keek / luisterde / speelde

Dit is altijd mijn fav rubriek en dit keer zit ie echt bom-vol. Ik had natuurlijk vakantie én coroons dus alle tijd voor series en boeken en dingen.

Ik las: een heel treurig maar prachtig boek: Betty. Over cherokee in Amerika in de jaren 70 en hoe niet-geaccepteerd zij (nog steeds) worden. Er is ook een film onderweg, maar het boek is ook super mooi. Wel treurig dus je kunt het niet in 1 keer uitlezen!

Ook las ik Zachtop Lachen, van Malou Holshuijsen. Over een derde generatie Indische die ongemerkt trauma’s van vroeger heeft meegekregen, ondanks het feit dat er nooit over gesproken werd. Super mooi, echt een aanrader om beter te begrijpen hoe dit doorwerkt nog steeds ook in Nederland.

Verder las ik weer eens een Lucinda Riley. Bij gebrek aan het 8e zussenboek las ik nu ‘de Orchideeentuin‘. De opbouw is echt super vergelijkbaar met de zeven zussen, dus die was weer eens zo uit.

Tot slot las ik ‘Weersverwachting‘ van Jenny Offill. Deze kreeg ik cadeau voor mijn verjaardag en het is echt een ‘anders dan anders’ boek. De schrijfstijl is anders, de manier van boek opbouw, heel verfrissend! Het gaat over een meisje die in de bibliotheek werkt en gevraagd wordt een van de professoren te helpen om e-mails te beantwoorden. Deze professor is klimaatverandering professor en door alle e-mails raakt het meisje helemaal eco-anxious. Super actueel natuurlijk, en zelfs ik heb wel eens eco-anxiety. Herkenbaar en mooi.

Ga maar even zitten voor de serietips. Mijn beste tip? KLEO op Netflix. Een satire over een stasi-moordenares gefilmd in Wes Anderson stijl. Het klinkt gek, maar het is geweldig. Verder begon ik voor het eerst van mijn leven aan gilmore girls. Dit is het niveau wat mijn brein aan kan op brainfog stand, dus het is perfect dat ik deze nog nooit gezien heb. Vroeger keek ik wel eens gilmore girls tijdens mijn studententijd, maar ik viel er altijd bij in slaap. Dus eigenlijk ‘keek’ ik nooit echt haha.

Uiteraard keek ik ook de nieuwe ‘never have I ever’. Loveit, geen schaamte hiervoor haha!

Le bf en ik keken samen het nieuwe seizoen van ‘entrapped’. Een IJslandse serie, het vervolg op ‘Trapped’. Erg goed. En wie houdt er niet van de hele tijd naar IJslandse beelden kijken. Ook keken we een Scandinavische film: Druk. Dit is Deens voor bingedrinken. Wat een fantastische film. Het gaat over een groep oudere mannen (zo rond de 50) die hun leven willen oppimpen door altijd net een beetje dronken te zijn. Ze hadden ergens gelezen dat je hier beter van gaat presteren. Uiteraard loopt dit uit de hand. Steengoede film.

We speelden veel spelletjes, want ik had een hele stapel voor mijn verjaardag gekregen. Zo speelden we Catan en ook de uitbreiding ‘Steden en Ridders‘. Heel tof! Ookal kan je Catan niet met z’n tweeen spelen officieel, het werkt prima 😉

Ook kreeg ik een uitbreidingsdoos voor mijn lievelings: Ticket To Ride. In deze doos zaten 2 nieuwe landen: Zwitserland en India. Lekker divers haha, maar beide heel anders en beide super leuk. Echt een aanrader! Nu wil ik nog meer uitbreidingen <3 (en een grotere spelletjeskast hehe)

Wat heb je gemist?

Niet zo heel veel. Door mijn brainfog en vakantie en congres typte ik weinig blogjes, maar wel hele leuke. Zo schreef ik een uitgebreide blog over duurzaam met je smartphone omgaan en schreef ik een travelguide voor Sicilië. Om in het Sicilië thema te blijven: ook kwam het recept online voor Vegetarische visballetjes in perfecte tomatensaus. Dit recept leerde ik op kookcursus op Sicilië, dus het is legit Italiaans. Yum!

Ik heb veel blogideeën, maar dus nog even weinig breincapaciteit. Hopelijk gauw weer meer! De herfst is wel weer perfect weer voor blogs lezen en schrijven, vind je niet? Hopelijk gaat het goed met jullie!

Comments: 4

 • reply
  oktober 2, 2022

  Augustus voelde voor mij ook als een eindeloze zomerdag. Zo lekker als je op je werk dan wat rustiger aan kan doen. Wat balen dat je nog last hebt van brainfog. Hopelijk gaat het snel beter!

 • reply
  oktober 3, 2022

  Wat veel leuke dingen in augustus en september! Leuk dat je met je zussen op pad ging, lijkt me gezellig om zo’n weekend met elkaar door te brengen. Wel balen dat je thuis kwam met corona na je congres (gelukkig beter erna dan ervoor). Hopelijk is je smaak en reuk weer helemaal terug 🙂

 • reply
  oktober 4, 2022

  Ahh wat rot dat Corona (Simoons heeft Coroons?) je zo te pakken had! Ik hoop dat je brainfog snel minder wordt en je smaakvermogen ook weer snel de oude is. Dat lijkt me echt ontzettend naar!
  Heb vroeger regelmatig met Wizzair gevlogen maar dat is dus geen aanrader meer… mmm. Volgens mij zijn veel maatschappijen er op achteruit gegaan!
  Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar je recept want het klinkt enorm lekker (maar 1,5 dag wordt mij ook iets te gortig haha). Kleo stond al op mijn lijstje dus ben heel benieuwd! Druk vond ik ook een heerlijke film!

Post a Comment