Halloumi salade met mango

Recept – Halloumi salade met mango

Op warme dagen heb ik minder honger en ook minder zin om te koken. Sta je daar te zweten boven die warme pannen! Een salade is dan altijd een fijn alternatief: gooi wat ingrediënten in een kom en smullen maar! Maar op de een of andere manier is de creativiteit ook ver te zoeken als het 25+ graden is. En daarvoor heb je dus recepten, zoals deze! Vandaag maken we gegrilde halloumi salade met spinazie en mango. YUM!

HALLOUMI

Halloumi is een kaas die van oorsprong van Cyprus komt. Het is een beetje een combi tussen feta (harde kaas) en mozzarella (want smelt wel), en wordt gemaakt van een combinatie van schapen- en geitenkaas. De smaak is heel zout (vandaar ook de feta-vergelijking), maar de structuur is veel elastischer. Naast in de Griekse keuken zie je deze kaas ook vaak in de Midden-Oosterse keuken. Door de zoute smaak is ie overigens super goed te combineren met fruit, zo ook in dit recept. Verder smelt halloumi dus wel, maar minder snel dan mozzarella, en daarom is ie super geschikt om te grillen!

Je kunt halloumi tegenwoordig prima in de supermarkt vinden, maar bij de turk of de toko is ie wel nét even lekkerder.

INGREDIëNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • Twee grote handen spinazie
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram halloumi
  • 1 rijpe mango
  • peper en zout
  • olijfolie

BEREIDING

Bereidingstijd: 15 minuten

Schil de mango en snijd in blokjes. Was de cherry tomaatjes en halveer ze. Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer een halve cm en grill in een pan of grill-ijzer tot je de grillstrepen ziet.

Serveer een grote hand spinazie in een schaal, doe daar de cherry tomaatjes, mango en halloumi bovenop en besprenkel met olijfolije, peper en een klein beetje zout (als nodig, want de halloumi is dus al erg zout!)

Eventueel zou je nog bulgur toe kunnen voegen voor wat bite, maar wij aten hier een beetje stokbrood met zelfgemaakte hummus bij. Perfect voor een warme zomerdag! Geniet van je halloumi salade met mango!

Halloumi salade met mango

Benieuwd naar andere zomerse gerechten? Kijk eens in mijn receptenindex!

Post a Comment