7 dingen die typisch mij zijn

Na Irene en Marlous leek het me leuk om het stokje over te nemen en mijzelf wat meer aan jullie voor te stellen. Irene noemde 10 dingen, Marlous 5, maar omdat 7 mijn lievelingsgetal is, krijgen jullie vandaag 7 dingen die typisch mij zijn. Nieuwsgierig?

1. Ik heb een zwak voor stationary

Ik noemde het al eens eerder in een blog, maar ik heb echt een zwak voor stationary en notitieboekjes. Elk notitieboekje heeft heus zijn eigen functie, maar er gingen er drie mee naar Melbourne en het zijn er nu alweer 5. Sorry not sorry! Ter zelfbescherming ga ik gewoon niet te vaak naar leuke stationary winkels. Wat wel heel leuk is, is dat ik ben begonnen met bullet journallen! Ik volg niet helemaal de regels en ik gebruik het vooral ter ontspanning en om tekeningetjes te maken, maar het is echt leuk! Ik oefen nu met handlettering en brushpennen <3

Notitieboekjes

2. Ik kan geen vliegtickets boeken

Dit is echt een hilarisch feitje in de categorie typisch mij. Ik kan het gewoon niet. Als ik er voor ga zitten, dan word ik helemaal zenuwachtig en moet mijn BF altijd meekijken. Ik weet niet precies of het komt doordat het vaak grote bedragen zijn en ik daar over het algemeen moeite mee heb, of dat het gevoel zo ‘definitief’ is als je een ticket boekt? Ik heb exposure therapy geprobeerd en andermans tickets geboekt, maar ik ben er nog steeds niet goed in. Well, het is maar beter voor de wereld he, minder vliegen 😉

3. Ik heb heel weinig schoenen

Tot voorkort had ik maar 4 paar schoenen, maar ik ben gezwicht voor een paar witte Veja’s. Nu heb ik dus twee zomerparen, twee winterparen, en één paar sneakers die altijd kan. Ik ben gewoon heel kieskeurig! Ook heb ik lastige voeten waardoor veel schoenen simpelweg niet passen. De schoenen die ik wél heb, zoek ik goed uit en passen daardoor wel bij alles, dat is dan wel weer handig. Ik heb een paar zwarte Clarks, een paar zwarte veterschoentjes, een paar mintgroene Rollies (super lichte Australische schoenen van maar 300g) en een paar Toms. En mijn meest recente aankoop zijn dus witte Veja sneakers, die gelukkig ook overal bij passen. Hihi! Hoeveel paar schoenen heb jij?

Kopenhagen

4. Ik heb een liefde voor Scandinavië

Ik weet niet of het komt doordat ik in Kopenhagen gewoond heb, maar ik hou van alles wat Scandinavisch is. De films, de series, de taal, zelfs het weer! Ik krijg altijd zo’n nostalgisch gevoel bij de eeuwige winter in films en series (alhoewel ik last heb van een winterdip en niet weet in welke staat ik zou zijn als het zoveel donker zou zijn). Ook heb ik veel vintage meubels in Scandinavische stijl en kleed ik me minimalistisch, ik hou van Scandinavische merken. Oh en IJsland was echt zo fantastisch!

5. Ik heb een koffieverslaving

Deze was jullie vast niet geheel onbekend, maar ik heb een lichte koffieverslaving. Ik drink niet súper veel koffie (maar 1-2 kopjes per dag), maar als ik geen koffie drink, dan komt de hoofdpijn rond 12 uur wel opzetten. Ai. Maar goed, omdat dit een van mijn weinige verslavingen is, sta ik m toe. Het resulteert er wel in dat ik een beetje een koffiesnob ben, met een ‘echte’ espressomachine en een baristaworkshop in m’n zak enzo. Hihi! Oké, ik weeg mn koffie niet af, dat gaat te ver, maar ik maal wel het liefst vers m’n bonen!

6. Ik ben stiekem een nerd

Ik weet niet hoe stiekem dit nu nog is, maar ik ben wel een beetje een nerd. Ik werk in het onderzoek in het ziekenhuis, met een witte labjas aan, en voel me dan ontzettend Sherlock Holmes. Ik hou van detectives kijken en proberen te ontcijferen wie het gedaan heeft, ik hou van puzzelen en wiskunde was vroeger mijn lievelingsvak. Vroeger kon ik uren spenderen aan Sudoku’s en Japanse puzzels en ook gewone puzzels gingen niet aan mij voorbij. Nu kan ik gelukkig mijn nerdy-ness kwijt in m’n werk en kan ik in de rest van mn leven ‘gewoon doen’, hihi!

7. Ik huil heel snel

Jep, ik ben een echte huilebalk. Ik huil snel mee als ik iemand zie huilen, zeker als ik diegene ken. Maar ik kan ook huilen als iemand iets heel aardigs tegen me zegt, of als ik heel onzeker ben! Maargoed, ik huil al bij een aflevering Grey’s Anatomy. En bij de meeste films in de bios. Zielig muziekje en de kraan gaat open. Huilen is gewoon lekker! Het lucht op en daarna voel ik me vaak een stuk beter.

Zo, dit is typisch mij! En wat zijn typische eigenschappen van jou? Herken je je in een van bovenstaande dingen?

Comments: 7

 • reply
  maart 22, 2019

  Hahaha, aanstekelijk zijn ze hè, die feitjes/typische dingen over iemand? Ik heb ze ook vorige week geschreven! Je koffieverslaving is heeeel herkenbaar (al drink ik er ook nog wel meer dan jij, oeps). En dat huilen, ik heb echt precies hetzelfde! Ter illustratie: ik moest laatst huilen toen ik las over het bussysteem in Londen, waar je zelfs als er niet genoeg geld op je rekening staat met de bus mee mag, zodat mensen ‘s avonds laat en ‘s nachts veilig thuis kunnen komen. Nou echt, mij kon je opvegen… haha!

 • reply
  maart 22, 2019

  Ik huil dus ook echt mega snel om gelijk wat voor reden. Ik heb ook wel een zwak voor mooie stationery hoor! Heb mijn collectie heel erg uitgedund toen ik mijn bureau heb opgeruimd. Ik laat me snel ‘vangen’ door van die mooie printjes en fijn papier. In schoenen verschillen we dan wel. Ik heb de voorbije jaren echt heel veel paren verzameld. Ondertussen ook alweer een heel stuk uitgedund maar ik denk dat ik alsnog wel 30 paar heb. Al ben ik nu ook wel kieskeuriger geworden! Tot twee jaar geleden kocht ik bijna elke maand wel een nieuw paar, dat is nu gelukkig niet meer het geval.

 • reply
  maart 25, 2019

  Ooooh, ik herken mij vooral in het snel huilen. Ik huil ook bij mooie films en zielige. Heb zelfs gehuild bij de film Wall-E, omdat die robot een insect helemaal alleen achterlaat op een planeet, haha.

Post a Comment