diary maart 2019

Little bit of diary #20 – Maart 2019

Het is eind maart en we zitten alweer 6 maanden in Melbourne, WHAO! Dat betekent dat we alweer op 1/3e zitten van ons totale verblijf en de tijd vliegt! Tijd om te reflecteren én voor nieuwe avonturen. Benieuwd wat wij allemaal deden in maart?

Een beetje zelfliefde

Maart begon met wat extra zelfliefde: het idee dat we hier nu 6 maanden zaten zorgde voor reflectie, en daardoor hadden we ook behoefte aan wat ontspanning. Tijd voor een tripje naar de hot-springs dus!

Hier in de buurt zitten de Peninsula Hot Springs, een natuurlijke warm water bron in een gebied wat de ‘Mornington Peninsula’ heet. We waren hier al eens eerder geweest, maar de hot springs hadden we toen over geslagen. Tijd om nog een keer terug te gaan dus! We huurden een auto(tje) en kregen een gratis upgrade naar een enorme 4-wheel drive SUV. Hoe tof! Helaas was dit echt het saaiste tripje wat we ooit hadden gemaakt haha zonder moeilijke wegen, maar het was wel leuk om er eens in te rijden.

De Hot Springs waren echt heerlijk. Er waren super veel verschillende baden, allemaal met natuurwater, en verdeeld over een berg. Hierdoor leek het helemaal niet druk, want overal waren kleine groepjes mensen en je zag elkaar niet! Het was die dag toevallig ook 38 graden, dus in en uit het water was nog niet eens zo verschillend 😉 Het was in ieder geval een super goed begin van maart!

Dit is de enige foto die ik nam van een natuurlijke bron, hihi! Een badje voor je handen 🙂

Bulk- en op-shops

Daarna nam ik een weekje vrij, voor mezelf. Ik had tot nu toe eigenlijk aan een stuk door gewerkt, behalve als er bezoek was, dus echt ‘tijd met mezelf’ in de stad ontbrak nog een beetje. En wauw, dit kan ik echt iedereen aanraden! Ik ging langs bucketlist items in de stad waar ik altijd al een kijkje had willen nemen, zoals CERES, wat een soort zelfvoorzienende community is met elektrische auto-oplaadstations op zonne-energie en bulk stores enzo. Daar wilde ik wel even een kijkje nemen.

De ingang van Ceres, dat belooft veel goeds!

Ook sprak ik met een vriendinnetje af om wat op-shops te ontdekken. Een op-shop is een opportunity shop, een winkel met tweedehands kleding. En tweedehands shoppen is hier zo normaal dat het hier wemelt van de winkels! Ze zijn niet allemaal even leuk, dus gingen we op zoek naar de winkels die bij ons pasten. We ontdekten de ‘Recycle Boutique’, die net als No Vintage Phobia in Utrecht een hoger segment tweedehands kleding verkoopt, en al een goede voorselectie doet op mooie merken en materialen. Ik scoorde hier een prachtig jurkje van het merk Búl, een Melbourns kledingmerk, yay!

Mijn nieuwe LBD van Búl!

Dansen tot we er bij neer vielen

In maart vond ook een dansweekend plaats waar we al maanden naar uit keken. Voor de mensen die recent zijn ingetuned op mijn blog: le BF en ik doen aan swingdance, waaronder Lindyhop en Collegiate Shag, een sneller zusje van lindyhop. In Europa dansten we soms bijna elke maand wel in een andere stad op een workshop weekend, hier zijn ze wat schaarser. En heel toevallig kwamen er dansdocenten uit Vilnius (Litouwen) lesgeven die wij kenden! Het weekend was er een gevuld met uuuuren dansen, weinig slaap, maar heel veel plezier en bijkletsen met onze vrienden. Ook deden we nog mee aan competities, zie hier een mooi shot:

Goed shot! Le bf doet een vreugdesprongetje 😉

We boekten de docenten uit Vilnius de week erop nog voor een privé les, gingen met ze uit eten, nog naar een dansfeestje daarna en dronken nog een biertje. Old-school midden in de week om half 2 naar bed, en kleine oogjes de volgende ochtend, maar het was het waard. Zo leuk om vrienden vanuit Vilnius hier te ontmoeten!

Nieuwe dingen deze maand

Natuurlijk ontdekten we nog veel meer nieuwe dingen in de stad deze maand. We ontdekten een super schattige bakkerij genaamd Beatrix waar ze echt 2 mini tafeltjes hebben voor brunch. En het was zo lekker!

Beatrix

Ook bezochten we de Australische whisky-distillerij Starward, waar Thom ooit eens een sollicitatie had, maar waar hij uiteindelijk niet voor ging. De whisky rijpt blijkbaar extreem snel in Melbourne door het snel omslaande weer, dus binnen 2 jaar hebben ze al een goeie whisky te schenken. Uit wijnvaten natuurlijk, want die hebben ze hier ook in overvloed. Zo lekker! We bestelden een pizza om daar op te eten en genoten van een glaasje whisky.

Hoe tof, whisky drinken tussen de vaten

Verder fietsten we best veel deze maand, de kilometers zitten weer in de benen! We ontdekten een gebied in de haven van Melbourne waar ze echt prachtige fietspaden hebben en waar het sowieso super mooi is! De fietspaden houden echter aan de rand van de wijk wel INEENS op hahaha, echt zo typisch. De wijk ernaast had dan geen zin meer om er in te investeren dus zijn ze weer afwezig. Tja.

Ook probeerden we weer een nieuwe brunchtent genaamd ‘handsome her’. Ik had hier goeie dingen over gehoord maar het eten viel helaas een beetje tegen. Wat wel tof is, is dat mannen hier extra moeten betalen om de paygap tussen mannen en vrouwen te dichten. Lekker feministisch!

Verder gingen we ook weer een keer wat chiquer uit eten en dat bezorgde ons een tweeling aan foodbabies. We hebben hier een Nederlands stel ontmoet (zij komt ook uit Utrecht, hoe toevallig!) en zij houden ook van lekker eten. Dus besloten we in de rij te gaan liggen bij ChinChin, wat bekend staat om het goede Thaise eten, maar je kan er niet reserveren. Twee (!!) uur later waren we aan de beurt, maar het was het helemaal waard. Omnomnom wat een wereldstad voor een foodie is dit zeg… Ik ben alleen totaal vergeten een foto van het eten of interieur te maken haha, dus heb alleen deze foto van de rij:

Ben je trouwens benieuwd naar alle hotspots die ik hier allemaal bezoek (bijvoorbeeld omdat je ook een bezoekje aan Melbourne plant)? Ik zal er nog eens een blog (of een paar) aan wijden, maar je kunt me ook volgen op de app Urban Journalist, wat ik echt een leuke app vind! Hierin houd ik ondertussen allemaal bij waar ik ben geweest en wat ik ervan vond (als je zoekt op Siroon, vind je me wel). Ik ben begonnen ook mijn hotspots voor Utrecht in te voeren maar ik ben nog niet zover gekomen hihi!

Een bewogen maand

Verder was maart vooral een bewogen maand. Thuis bij le bfs familie waren er vervelende berichten over zieke ooms en tantes en natuurlijk gebeurde het hele voorval in Utrecht, waar ik echt bijna de halve nacht voor ben opgebleven omdat ik het zo spannend vond! Voor mijn gevoel zat er echt iemand aan mijn stadsie! Ook zaten we zoals gezegd op het 6 maanden punt, zo’n bekend punt waarop je weer even evalueert als je in het buitenland woont. We zijn nog steeds heel blij dat we hierheen zijn verhuisd, maar merken ook dat het soms moeilijk is, zeker met dingen die ver weg gebeuren zoals hierboven. Gelukkig hebben we hier veel vrienden die ook net zijn geëmigreerd en kunnen we er met hen over praten, iedereen heeft een beetje last van hetzelfde gelukkig. Ik wil binnenkort sowieso wat meer ingaan op dingen die ik zoal heb geleerd van naar het buitenland verhuizen, the good and the bad! En ik kreeg ook een verzoekje tot een checklist met ‘wat moet je allemaal regelen als je gaat emigreren’, dus die staat ook op de conceptenlijst.

Ik kan wel zeggen dat we weer uit ons 6 maanden dipje zijn hoor, en heel veel zin hebben om hier nog een jaar alles eruit te halen! De tijd gaat zo hard… Oh en speaking of… ik werd deze maand ook geïnterviewd door In de Buurt Utrecht voor de categorie ‘Utrechters in het Buitenland’. Heb je het al gelezen?

Afsluiten met een roadtrip

Het laatste weekend van maart planden we weer een roadtrip in, dit maal naar een natuurpark genaamd ‘Wilsons Promontory’. Volgens velen is dit park onmisbaar op je Australië bucketlist, met alle wilde dieren en super mooie natuur die er te zien zijn. Je hebt er stranden (waaronder squeeky beach, wat geluid maakt als je op het zand loopt), maar ook een soort woestijn, veel groene en hoge bomen en moeras. Eigenlijk soort van alle natuur in 1 park! En iedereen had gelijk.. Wat. Een. Park. Elke 5 minuten verandert het uitzicht van bosgebied naar strand, naar regenwoud. En we hebben weer wat wilde dieren gezien! Hier een sneak preview:

Er waren makkelijke hike paden, maar ook rotsformaties waar we overheen moesten klimmen
En houten vlonders om het moeras te beschermen
En zo stonden we ineens op het strand! Dit is Squeeky Beach, wat een soort squeekend geluid maakt als je op het strand loopt. Helaas had het deze dag geregend dus was het geluid verdwenen. JAMMER!
Het waaide lekker en de herfst heeft hier zijn intrede gedaan. Het was deze dag maar 11 graden, zo koud! Overigens wordt het komende week gewoon weer 20 graden hoor 😉
Een voorbeeld van het wisselvallige weer: hier schijnt de zon gewoon weer!
Veel verschillende uitzichten he? Het was echt zooo prachtig…

Oke, nu nog wat dieren:

We zagen onze eerste wombat! Dat is een soort grond-koala die alleen hier in Zuid-Oost Australië voorkomt en in Tasmanië. Ze zijn zooo schattig, maar ook een beetje dom, want ze wandelen gerust de snelweg over op een slakkengangetje…
En we zagen weer wat emu’s! Zie je dat het landschap hier weer totaaal anders is? Dit is maar 10 minuten rijden van bovenstaande foto, zo gek! In ditzelfde gebied zagen we ook nog zeker 30 kangoeroes. Dat gevoel als je ze ziet springen…. Dan heb je niet veel meer nodig om een grote glimlach op je gezicht te krijgen hoor.

Wat heb je allemaal gemist?

In maart was ik on a roll en postte ik veel blogs! Ik weet niet hoe het komt maar ik heb ineens zoveel inspiratie en moet mezelf inhouden om het een beetje te doseren hihi. Ik merk ook dat ik meer interactie heb met jullie, mijn lezers, en dat is zo leuk! Ik zie het bij andere bloggers ook, het lijkt wel alsof de bloggers community in zijn geheel een beetje weer in een high zit. Yes!

Anyhow, allereerst deelde ik weer een fijn overzicht met wat er allemaal te doen is in Utrecht in de lente. Altijd fijn om je agenda weer een beetje te vullen met leuke markten en kledingswaps toch?

Vervolgens bemoeide ik me met nog meer dingen uit Nederland, zoals de Provinciale Statenverkiezingen. Ik merkte dat er veel onduidelijkheid is over deze verkiezingen, want ja, wat zijn die Provinciale Staten nou eigenlijk? Dat is ook de reden dat de opkomst over het algemeen zo laag is. Dat was dit jaar gelukkig iets beter, maar goed ik heb wel een beetje gehuild om de uitslag… Ik schreef me maar meteen in voor de verkiezingen vanuit het buitenland voor de EU 🙂 goeie stok achter de deur!

Een iets vrolijkere noot: ik schreef na 20 edities ‘Sunshine goes green’ een update over hoe dat nu gaat! Wat heb ik inmiddels al veranderd aan mijn leven en welke dingen wil ik nog graag verbeteren richting een duurzamere levensstijl? Ik kreeg er veel leuke reacties op en ik merk dat het echt goed is om er met elkaar over te praten! Want het gaat echt niet allemaal in 1x perfect. En zoals ik wat mooie quotes las op Insta: liever dat 1000 mensen imperfect proberen hun leven een beetje te verbeteren dan dat 1 iemand dat perfect doet, toch? Ik gooide er maar meteen een blog achteraan met 5 simpele stappen naar een duurzamere garderobe.

Ik bleef in de persoonlijke blogsferen en volgde Marlous en Irene op met een lijstje met 7 dingen die typisch mij zijn.

Tot slot publiceerde ik ook nog een lekker nieuw lente-recept, aangezien het zonnetje nu echt gaat doorbreken. Heb jij al eens springrolls met zoete aardappel geprobeerd?

Dat was ‘m weer voor maart. In april krijg ik weer bezoek uit Nederland en staan er natuurlijk weer tripjes gepland 🙂 Tot de volgende!

Comments: 4

  • reply
    april 4, 2019

    Oh wauw, dat park lijkt me echt super bijzonder! Heel mooi. En twee uur aanschuiven voor eten?! Ik zou dood zijn van honger en ongeduld denk ik. Haha :p Ik zou daar mega chagrijnig van worden en het gewoon zo laten. Gelukkig was het wel héél lekker (ook met reden dus dat ze er twee uur staan aan te schuiven :p ).

  • reply
    april 4, 2019

    Zo leuk die foto, waar jij en je vriend aan het dansen zijn. Lijkt me echt leuk om echt zoiets samen te delen. Ben heel benieuwd naar je komende blogjes, vooral naar die checklist ;p

Post a Comment