Australian Football

Little bit of Diary #22 – Mei 2019

Mei is alweer ten einde dus het is tijd om terug te blikken. Voor degenen met een aftelkalender: we zitten op de helft! In mei was mijn pa er nog even, deed ik een wedstrijdje zonnebloem kweken, kwamen er vrienden op bezoek en gingen we naar een Australian Football game.

Wedstrijdje zonnebloem kweken

Mei begon met een wedstrijd op het werk: zonnebloemen kweken op kantoor in het verkeerde seizoen (het is hier nu herfst, red.). Ik probeer regelmatig foto’s te maken om een timelapse te hebben, maar ik vergeet het nogal eens. Maar hier mijn overzicht van deze maand:

Na een paar dagen kwam het zaadje al op als mini plantje en het is heerlijk om te zien hoe fanatiek iedereen met zijn plant om gaat (of niet hehe). Ik hou jullie op de hoogte! Die van mij is inmiddels een van de grootste, yeah.

De laatste dagen met mijn pa in Melbourne

Mijn pa was tot 5 mei hier, dus we genoten nog even van de tijd samen. Zo dronken we koffie bij een (voor mij) nieuw hipstertentje en gingen we uit eten bij een heel tof Italiaans meatball restaurant (ja ook geschikt voor vegetariers), genaamd Meatballs & Wine. Zitten jullie ook al op Urban Journalist? Daar verzamel ik al mijn hotspots (je kunt me vinden onder de naam Siroon)! Overigens staan daar ook al een boel Utrechtse hotspots in en ik ben van plan mijn andere travelguides er ook eens in te laden als ik me een x verveel 😉

Meatballs and Wine

Ook bezochten we een concert van een Beatles tribute band. Nog andere Beatles fans hier? Dat was heel leuk maar daar heb ik helaas geen foto’s van. Ook gingen we op z’n toeristisch met de ‘city circle’, een antieke trein die een rondje rijdt langs alle bezienswaardigheden in de stad. Was een beetje saai haha, dus die komt niet op de aanraders lijst.

City Circle

Zouden jullie het leuk vinden als ik een travelguide Melbourne schrijf?

Terug naar ons eerste brunchtentje

Met le BF ging ik deze maand ook weer eens brunchen bij het eerste brunchtentje uit week 1. Daar hadden we het gevoel dat we Melbourne wel heel leuk zouden vinden, het is daar dan ook mega hipster, haha! En de brunch viel wederom niet tegen, kijk dan, van dit soort kunstwerken krijg je toch honger:

Brunch industry beans

Met vrienden naar AFL

En eindelijk was het deze maand ook tijd voor een Australian Football game, dat stond hoog op onze bucketlist. Er kwamen vrienden op bezoek uit Nederland en samen met hen en onze expat buddies boekten we tickets voor AFL. Australian Rules Football is echt onuitlegbaar, maar ik doe een poging: stel je 18 spelers voor op een gigantisch veld (150 meter). En een stadion waar 100.000 man in kan. Je mag de bal (zo’n rugby bal) schoppen, slaan, overgooien, stuiteren, vasthouden en ermee rennen. We kennen de regels niet, maar eigenlijk kent niemand ze, behalve de spelers. Je moet alleen scoren tussen 2 palen. De sfeer was top en de traditionele ‘hot jam donuts’ smaakten goed. Dit is echt typisch Australisch en was super leuk om eens mee te maken. Fun fact: in September hebben ze zelfs een nationale vrije dag voor de AFL finale.

Australian Football

De eerste kou en binge-lezen

Waar jullie allemaal de korte broeken uit de kast trekken, wordt het hier inmiddels echt koud. Nou ja, temperaturen van 8-15 graden in ieder geval. Combineer dat met de wind van een stad aan het water en BRR. Ik haalde mijn griepprik (dat is soort van verplicht als je in een kinderziekenhuis werkt) maar ik was de dagen daarna helaas een beetje meh. Niet echt ziek, maar je kent de dagen wel. Ik bleef in bed en binge-las ‘the Rosie Result’, deel 3 van het Rosie project. Dit boek speelt zich af in Melbourne, en hij was heel leuk! Ik houd overigens mijn lees perikelen en wishlist bij op Goodreads, dus voeg me vooral toe als jij daar ook op zit. Ik zit inmiddels al bijna op de helft van mijn boeken-challenge voor 2019 🙂

Oh en ik ben inmiddels wel weer helemaal beter hoor, no worries.

Dingen die ons opvallen over Australië – part 8

Nu het dus kouder wordt, ontdekken we ook dat Australische architecten leven in het waanbeeld dat het altijd warm is in Australië (net als veel van jullie thuis, haha). Er zit daarom bijna geen isolatie in de huizen, van ventilatiefilters hebben ze nog nooit gehoord en overal is enkel glas. Oh en had ik al verteld dat geen enkel huis centrale verwarming heeft? Wij hebben een airco, die tegelijkertijd dient als ‘verwarming’, oftewel: föhn in huis. En wij wonen in een nieuw appartementencomplex uit 2016, kun je nagaan! Met de winter die morgen begint (hier begint die niet op 21 juni zoals bij jullie de zomer) ben ik heel benieuwd, haha. Alhoewel het in de herfst welgeteld 1 week heeft geregend en de rest van de tijd was het zomers warm. Ach het kan slechter 😉

Wat heb je gemist?

In mei deelde ik mijn overzicht over het Europese Parlement: wat houdt het in en waar stem je eigenlijk op? De Nederlandse uitslag was verrassend, en de uitslag door de stemmers in het buitenland nog meer!

Daarnaast schreef ik weer een uitgebreid mindstyle artikel, dit keer over de kracht van mediteren. Ik vind het best leuk om zulke artikelen te schrijven en ik vind het ook leuk om al jullie reacties erop te lezen.

Verder weer een Utrechtse update vanuit Down Under: wat is er allemaal te doen in Utrecht in de zomer – de festival en markten editie.

En tot slot nog een blog vanuit mijn groene zoektocht: duurzaam koffie en thee zetten, hoe doe je dat eigenlijk en waar kun je op letten.

Dat was het weer voor mei, in juni staan er ook weer leuke dingen op de planning. Zo ga ik beginnen met een nieuwe hobby en komt er een halverwege-update aan over wat ik zoal leerde van naar het buitenland verhuizen 🙂 tot de volgende maand!

Comments: 5

 • reply
  juni 1, 2019

  Ohh op de helft alweer? Tijd vliegt!
  Zo raar dat ze helemaal geen verwarming e.d. hebben in Australië. Ik had dat ook een keer in Portugal, was best wel koud ’s nachts, maar daar hebben ze echt bijna nergens verwarming ook. Alsof het daar idd altijd warm is!

 • reply
  juni 1, 2019

  Ik heb ook The Rosie Result gelezen afgelopen maand. Lijkt me extra leuk als het in je eigen woonplaats afspeelt. Hopelijk wordt de winter niet al te koud, want dat klinkt niet alsof het dan heel comfortabel is in huis.

Post a Comment