seizoensgroenten voor de winter

Sunshine goes green #7: seizoensgroenten voor de winter

Al eerder heb ik al eens geblogd over koken met het seizoen. Dit is niet alleen goedkoper (de groenten uit het seizoen zijn vaak in de aanbieding omdat het aanbod groot is), maar het is ook veel duurzamer dan groenten die niet uit het seizoen komen! Ik maakte een printable voor het seizoen waar we nu in zitten: seizoensgroenten voor de winter. Lees gauw verder!

Seizoensgroenten voor de winter

De winter is inmiddels al in volle gang, maar het is nooit te laat om te starten met koken met het seizoen. In de winter zijn er een heleboel groenten in het seizoen waar je heerlijk mee kunt koken! Wat dacht je van boerenkool, spinazie of sperziebonen en snijbonen? Ik maakte een leuke printable voor de wintermaanden en voegde per maand de specifieke groenten toe die dan in Nederland in het seizoen zijn. Kijk voor de zekerheid altijd nog even op de verpakking waar de groenten vandaan komen, dan weet je zeker of je duurzaam inkoopt.

De printable ziet er zo uit:

seizoensgroenten voor de winter

Per maand zie je welke groenten er bij komen of juist afvallen. De printable is hier te downloaden.

Recepten voor de winter

Er staan op mijn blog al een boel recepten die je met deze ingrediënten kunt maken. Zo is met pompoen een hele lijst: pompoensoep met geitenkaas, pompoenrisotto met salie, hartige taart met pompoen, spinazie en feta (echt een wintergerecht waarin je ook combineert met de spinazie!). Of wat dacht je van de pompoenburger met blauwe kaas of gnocchi met pompoensaus?

Maar ook met andere ingrediënten is er al genoeg te vinden: wat dacht je van deze boerenkool tortilla? Of deze spanakopita met spinazie? Of een van de favorieten: Indiase spinaziecurry met paneer, Palak Paneer?

Er komen nog wat winterse recepten aan, zeker nu de winter stiekem nog best lang gaat aanhouden doe ik mijn best het koken in ieder geval leuk te houden en gezond en betaalbaar! Kijk ondertussen op mijn receptenindex voor meer inspiratie!

Wat zijn jouw lievelings seizoensgroenten voor de winter?

Post a Comment